8+1: διαδρομές οκτώ δημιουργών του εργαστηρίου σύγχρονης κεραμικής της Αντιγόνης Πανταζή

Γιακουμάτου Λασκαρίνα, Photo Hlias Nak

Γιακουμάτου Λασκαρίνα, «Χρώματα και Αρώματα»

Δαμάσκου Κωνσταντίνα, Photo Hlias Nak

Δαμάσκου Κωνσταντίνα, «Κυματισμοί»

Παναγιωτοπούλου Καίτη, Photo Hlias Nak

Παναγιωτοπούλου Καίτη, «Ελιά»

show5

Παπαβασιλείου Βίκυ, «Δράση – Αντίδραση»

Παρασκευά Μαρία, Photo Hlias Nak

Παρασκευά Μαρία, «Φόρμες»

Ράπτη Έφη, Photo Hlias Nak

Ράπτη Έφη, «Θάλασσα»

Τσιάρα Ελένη, Photo Hlias Nak

Τσιάρα Ελένη, «Αποσπάσματα Φύσης»

Χατζηδάκη Μαρία, Photo Hlias Nak

Χατζηδάκη Μαρία, «Ορμή»

Πανταζή Αντιγόνη, Photo Hlias Nak (2)

Πανταζή Αντιγόνη, «Σκέψεις»

All Photos by Hlias Nak©

 Η Αντιγόνη Πανταζή σπούδασε κεραμική στην Μ. Βρετανία (BA Ceramics) όπου αποφοίτησε το 2006 παίρνοντας το πρώτο βραβείο της Ουαλικής Κυβέρνησης για την Τέχνη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία των αμε­ρικανικών εκδόσεων Lark Books. Είναι μέλος τους Επιμελητηρίου Εικα­στικών Τεχνών Ελλάδος.

Από το 2007 διδάσκει την τέχνη της κεραμικής σε δημόσιους και ιδιω­τικούς φορείς ενώ από το 2008 παραδίδει μαθήματα στο δικό της εργα­στήριο ‘Art Studio’ στο Ίλιον. Για την Αντιγόνη η διδασκαλία της κεραμικής είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Πιστεύει πως μέσα από αυτή εξελίσσει τον εαυτό της και το ίδιο επιθυμεί να μεταδώσει και στους μαθητές της.

Η κεραμική, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, είναι μια ιδιαίτερα εσωτερική και θεραπευτική διαδικασία. Ο δημιουργός έρχεται σε επαφή με τη διαί­σθησή του, την κρίση του, τους προσωπικούς του προβληματισμούς και τις αλήθειες του.

Η ιδέα αυτής της έκθεσης ήρθε ως φυσική απόρροια των μαθημάτων και του χρόνου που έχει επενδυθεί από όλους τους προχωρημένους σπουδα­στές του εργαστηρίου. Σκοπός της έκθεσης η εξωστρέφεια του εργαστη­ρίου, η προώθηση της δημιουργικής συνεργασίας και η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης σπουδής-θέματος.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από την επιλογή ατομικών θεμάτων και ακο­λούθησε η σχετική έρευνα. Στην πορεία της υλοποίησης υπήρξαν στιγ­μές αυτοκριτικής, επανεξέτασης, καινούρια μονοπάτια όλο εκπλήξεις που χαράζονταν σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε μια ομάδα με κοινούς στόχους, όνειρα και ιδιαίτερα δημιουργικό πνεύμα.

Το ταξίδι των 8+1 ήταν κοπιώδες αλλά σε καμία περίπτωση μοναχικό. Γεμάτο πολύτιμες εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Γιορτάζοντας την ολο­κλήρωσή του ευχόμαστε κάθε νέα πρόκληση να φέρνει τόσο πλούτο γνώ­σεων και εμπειριών όσο είχαμε εμείς το προνόμιο να ζήσουμε μέσα από αυτό το εγχείρημα.

Σχολιάστε